Huisartsenpraktijk

Over de praktijk

Huisartsenpraktijk Mariahoek is gevestigd in het hart van de binnenstad van Utrecht. Er werken zes huisartsen, zeven doktersassistenten, drie praktijkondersteuners, een diabetesverpleegkundige, een ouderenverpleegkundige, een diëtiste en een huisarts in opleiding. De praktijk is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00. Op maandag, dinsdag en woensdag is er een avondspreekuur tot 18.30. Woensdag is er een ochtendspreekuur vanaf 7.00. De assistenten zijn ondanks de extra spreekuren aanwezig van 8:00 tot 17:00. Voor alle spreekuren geldt dat u eerst een afspraak moet maken, dit kan telefonisch (030-2318110) of online .

Historie

Huisartsenpraktijk Mariahoek is de oudste huisartsenpraktijk van Utrecht. Sinds eind dertiger jaren van de vorige eeuw wordt hier wijkgericht eerstelijnszorg geleverd. Op Mariahoek 5 en 6 was de eerste Universitaire afdeling Huisartsgeneeskunde  en de eerste huisartsenopleiding van Nederland gevestigd. De praktijk staat naast de 17e eeuwse schuilkerk Gertrudis en is gelegen naast de 11e eeuwse Pandhof Sinte Marie. Op 12 december 2014 is de praktijk verhuisd naar de Catharijnesingel 64. Mariahoek 5 werd te klein en doordat we ook van de bovenliggende verdiepingen gebruik maakten steeds moeilijker toegankelijk. Op de Catharijnesingel is de praktijk op de begane grond gevestigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail of telefoon, of laat een bericht achter via het contactformulier.