Huisartsenpraktijk

Over de praktijk

Huisartsenpraktijk Mariahoek is gevestigd in het hart van de binnenstad van Utrecht. Er werken 5 huisartsen, 6 doktersassistenten, 3 praktijkondersteuners, een diabetesverpleegkundige, een longverpleegkundige, een ouderenverpleegkundige, een dietiste en een huisarts in opleiding. De praktijk is dagelijks doorlopend geopend van 8 uur tot 17 uur. Dinsdag is er een avondspreekuur tot 19:00. Woensdag is er een ochtendspreekuur vanaf 07:00 en een avondspreekuur tot 19:00.

Historie

Huisartsenpraktijk Mariahoek is de oudste huisartsenpraktijk van Utrecht. Sinds eind dertiger jaren van de vorige eeuw wordt hier wijkgericht eerstelijnszorg geleverd. Op Mariahoek 5 en 6 was de eerste Universitaire afdeling Huisartsgeneeskunde  en de eerste huisartsenopleiding van Nederland gevestigd. De praktijk staat naast de 17e eeuwse schuilkerk Gertrudis en is gelegen naast de 11e eeuwse Pandhof Sinte Marie. Op 12 december 2014 is de praktijk verhuisd naar de Catharijnesingel 64. Mariahoek 5 werd te klein en doordat we ook van de bovenliggende verdiepingen gebruik maakten steeds moeilijker toegankelijk. Op de Catharijnesingel is de praktijk op de begane grond gevestigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail of telefoon, of laat een bericht achter via het contactformulier.

  • GC Mariahoek