Ketenzorg

COPD is een verzamelnaam voor de aandoeningen Chronische Bronchitis en Longemfyseem. Deze aandoening kan zorgen voor vervelende klachten zoals benauwdheid, hoesten, kortademigheid en moeheid. Het is dan ook van belang dat u de juiste behandeling en medicijnen krijgt.

Binnen het gezondheidscentrum wordt samengewerkt met de verschillende disciplines. Om deze disciplines te combineren, heeft  huisartsenpraktijk Mariahoek, samen met Huisartsen Utrecht Stad (HUS) het zorgprogramma COPD opgesteld. Zo kunt u bijvoorbeeld doorverwezen worden naar de fysiotherapeut, die u kan helpen om uw conditie te verbeteren. Of naar een diëtiste die u voedingsadviezen kan geven.

Als bekend is dat u COPD heeft, wordt u automatisch opgeroepen voor controle door bij de praktijkondersteuner. Tijdens dit consult bij de Praktijkondersteuner kunt u al uw vragen kwijt. Er wordt aandacht besteed aan uw klachten, leefstijl en de longen worden gecontroleerd met behulp van een longfunctieonderzoek. De praktijkondersteuner bespreekt de uitslag van het onderzoek met een huisarts, uw eigen huisarts wordt hierover geïnformeerd. Uw eigen huisarts blijft eindverantwoordelijk voor de behandeling van uw COPD.

Afspraak maken

Er zijn van maandag tot en met vrijdag verschillende spreekuren per dag. Meestal duurt een afspraak waarin een hulpvraag behandeld kan worden tien minuten. Als u aangeeft dat er meerdere vragen te bespreken zijn of dat u een langer gesprek wilt, dan houdt de assistente daar rekening mee. U kunt afspraken telefonisch (030-2318110) of online maken. Als u voor 10.00 uur een afspraak maakt, kunt u meestal dezelfde dag nog terecht. Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven bij welke arts u een afspraak wilt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail of telefoon, of laat een bericht achter via het contactformulier.