Alcohol

In de Binnenstad wordt door 35% van de mensen wekelijks meer dan vijf eenheden alcohol gedronken, de huidige “veilige” norm. In tegenstelling tot wat vaak verondersteld wordt, zijn er geen gezonde effecten van alcohol.

In huisartsenpraktijk Mariahoek vinden wij dit zorgelijk, temeer daar we de gevolgen van overmatig alcoholgebruik frequent tegenkomen. U kunt hierbij denken aan ongevallen, met soms ernstig letsel tot gevolg, onvrijwillige seks, soa’s, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, slecht slapen, psychische en emotionele problemen en, gelukkig minder vaak, kanker ten gevolge van het langdurige alcoholgebruik, levercirrhose, hersenbeschadiging.

Wij doen mee aan een project in de binnenstad om bekendheid te geven aan “veilig” alcoholgebruik, en om het alcoholgebruik terug te dringen. Met uw toestemming zullen we dan ook soms aanvullende vragen over uw alcoholgebruik.

Vraagt u zich af of u te veel drinkt, of klaagt uw omgeving erover: maak dan een afspraak bij uw huisarts. Die zal met u hierover in gesprek gaan en samen met u de beste route bespreken hoe hiermee verder te gaan.

Afspraak maken

Er zijn van maandag tot en met vrijdag verschillende spreekuren per dag. Meestal duurt een afspraak waarin een hulpvraag behandeld kan worden vijftien minuten. Als u aangeeft dat er meerdere vragen te bespreken zijn of dat u een langer gesprek wilt, dan houdt de assistente daar rekening mee. U kunt afspraken telefonisch (030-2318110) of online maken. Als u voor 10.00 uur een afspraak maakt, kunt u meestal dezelfde dag nog terecht. Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven bij welke arts u een afspraak wilt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail of telefoon, of laat een bericht achter via het contactformulier.