Ouderen

Van de bewoners in de binnenstad is 11,6% ouder dan 65 jaar. Velen van hen zijn fit en vitaal. Een deel van hen is kwetsbaar en heeft extra zorg nodig van onze ouderen verpleegkundige. U kunt haar tegenkomen als ze op uw of ons verzoek na overleg met u bij u komt kennismaken en inventariseren of u extra hulp nodig heeft.

Om deze zorg te kunnen bieden werkt de Mariahoek samen met specialisten op het gebied van ouderenzorg, denk hierbij aan de thuiszorg, een specialist ouderengeneeskunde, een dementieconsulent of geriatrisch fysiotherapeut. We hebben de mogelijkheid tot een valpreventieprogramma als u moeilijker loopt.

Vier keer jaar komen we met deze specialisten bij elkaar om onze kennis te delen en eventueel mensen met extra veel problemen samen te bespreken, zodat we meer voor diegene kunnen betekenen.

 

Als u denkt extra zorg nodig te hebben, wilt u dan de praktijk bellen, dan kunt u via de assistente een afspraak maken met onze ouderen praktijkverpleegkundige.

Afspraak maken

Er zijn van maandag tot en met vrijdag verschillende spreekuren per dag. Meestal duurt een afspraak waarin een hulpvraag behandeld kan worden vijftien minuten. Als u aangeeft dat er meerdere vragen te bespreken zijn of dat u een langer gesprek wilt, dan houdt de assistente daar rekening mee. U kunt afspraken telefonisch (030-2318110) of online maken. Als u voor 10.00 uur een afspraak maakt, kunt u meestal dezelfde dag nog terecht. Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven bij welke arts u een afspraak wilt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail of telefoon, of laat een bericht achter via het contactformulier.