In Huisartsen

Leefstijlprogramma Salus SMARTsize

Wilt u zich fitter en energieker voelen, wat gezonder leven en misschien wat kilo’s kwijt. Een leven lang op dieet is niet goed voor u en zorgt niet voor blijvend resultaat. Uw eetgedrag en beweeggedrag op een manier verbeteren zodat u het kan volhouden is beter! Salus SMARTsize is een leuk en makkelijk programma waarmee u zelf én met uw behandelaar stap voor stap uw gedrag aanpast

Wat zijn de voordelen

Door mee te doen aan Salus SMARTsize leert u wat gezond eetgedrag en beweeggedrag voor u is. Salus SMARTsize is geen dieet, maar door kleinere porties te eten en meer te bewegen kunt u afvallen. Een gezonder gewicht kan er voor zorgen dat u meer energie hebt en lekkerder in uw vel zit. Ook is er dan minder kans dat u ziek wordt. Dan bedoelen we bijvoorbeeld diabetes, hartziektes en vaatziektes.
U leert hoe u uw eetgedrag en beweeggedrag kan veranderen voor een lange tijd. Verder leert u om doelen te stellen en te weten hoe u die kan halen. De verbeteringen in uw eetgedrag en beweeggedrag kunnen zo een onderdeel worden van uw leven.

Wie kan er meedoen

Salus SMARTsize is bedoeld voor mensen met overgewicht en obesitas die gezonder willen eten en bewegen. Als uw BMI hoger is dan 25 kunt u zich aanmelden. U kunt ook meedoen als u een chronische ziekte zoals suikerziekte type 2 of hypercholesterolemie heeft of als u hoge bloeddruk of apneu heeft.

Praktisch

Het programma duurt ongeveer een halfjaar, waarin u stap voor stap wordt begeleid. Het bestaat uit gesprekken met een lifestylecoach of diëtiste, een aantal kookworkshops met andere deelnemers en u krijgt toegang tot een toegankelijke website vol met tips en oefeningen. U kunt ook extra begeleiding krijgen door deel te nemen aan onze groepslessen zoals dansconditie, Yoga of Tai Chi of u kunt op vrijdag wandelen in een groep met een wandelcoach. Een deel van de kosten van Salus SMARTsize wordt afhankelijk van uw zorgverzekeraar vergoedt. Aan u als deelnemer wordt een bijdrage van € 30,- per maand gevraagd.

 

“Ik ben geen mens om te lijnen maar dit zit goed in elkaar en er is voor iedereen wel iets uit te halen”

Peter

Meer info

Neem contact op met Salus:

Salus@bartholomeusgasthuis.nl

 

Wanneer u zich aanmeldt, komt u terecht bij Marieke Wenting de leefstijlcoach van ‘Stappen in leefstijl’ de professional die Salus SMARTsize met u doorloopt.

 

Recent Posts

Leave a Comment