Team

Ayso de Vries

Mijn naam is Ayso de Vries (1976) en ben opgegroeid in Nijmegen in een huisartsennest. Ik heb in Groningen geneeskunde gestudeerd en ben niet lang daarna begonnen met een promotietraject bij de afdeling radiologie in het AMC. Dit resulteerde in een proefschrift (2009) waarna ik enkele jaren in opleiding ben geweest tot radioloog. Deze opleiding paste mij niet, en na wat omzwervingen ben ik in 2014 begonnen met de huisartsopleiding. Het laatste jaar hiervan heb ik in de Mariahoek gedaan. Sinds 2017 ben ik huisarts.

Sinds januari 2019 ben ik hier een van de vaste huisartsen. Mijn directe collega is Romke van Veenen met wie ik de week verdeel. Ook werk ik een dag per week in een forensisch-psychiatrische instelling als huisarts.

De diversiteit van de werkzaamheden binnen de huisartsgeneeskunde, het contact met u (of liever “jou”) en het maatwerk is voor mij het meest aansprekende van het vak. Hiernaast verricht ik echografisch onderzoek van de buik, iets dat ik nog uit het ziekenhuis heb meegenomen.

Ik heb een vriendin en twee jonge kinderen. Ik hou van roeien, racefietsen en hardlopen. Reizen per fiets of motor doe ik ook graag.