Podotherapie

Praktijkinformatie

Heeft u klachten aan het bewegingsapparaat? De (voet)klachten die de podotherapeuten van NOVOpraktijk behandelen kunnen uiteenlopen van het kind dat minder goed mee kan komen tijdens gym, de (actieve) sporter die optimaal wilt blijven presteren dan wel de tachtigjarige die graag een uur klachtenvrij wilt kunnen wandelen. Het betreft hier dan ook klachten uit het niet dan wel goed functioneren van de voeten zoals enkel-, knie-, heup- en/of rugklachten en overbelasting als gevolg van veel staan en lopen. Daarnaast is de praktijk ook betrokken bij de regelingen voor de voetzorg van diabetisch patiënten.

Contactgegevens

Podotherapie Mariahoek 
Nicolaas Beetsstraat 2A
3511 HE Utrecht

Praktijknummer: 030 – 878 29 48

E-mail: info@novopraktijk.nl

Locatie

Wie zijn wij?

Sinds 2010 zijn wij de podotherapeutische praktijk voor Utrecht en omstreken. Binnen de praktijk zijn Jasper van den Hoogen en/of Paul de Kort uw behandelend podotherapeut. Ervaren podotherapeuten welke de 4-jarige HBO-opleiding podotherapie gevolgd hebben aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Daarnaast hebben ze nog tal van aanvullende opleidingen gedaan; bewegingswetenschappen, manuele therapie, medical taping, etc.
Door gebruik te maken van 3 dimensionale scanapparatuur wordt er bij Novopraktijk gestreefd om de in orthopedische steunzolen gebruikte voetvorm te relateren aan de podotherapeutische corrigerende elementen, terwijl de functionaliteit en een laag tolerantieniveau van de podotherapeutische zolen blijven gewaarborgd.
Naast deze 3D scanapparatuur maakt NOVOpraktijk gebruik van high tech 2D/3D high speed video analyse. Met deze techniek worden looppatronen maar ook bewegingspatronen van het gehele lichaam zeer nauwkeurig in kaart gebracht. Met de uitkomsten van deze analyse worden oorzakelijke verbanden omtrent de klachten achterhaald. Daarnaast kan er met deze apparatuur ook gekeken worden naar blessurepreventie en prestatiebevordering op het gebied van sport en werk. Bewegingswetenschapper Paul de Kort is specialist op het gebied van analyse met QUINTIC biomechanical analysis.

Voet Podotherapie

Doelen van podotherapie

 • Aanpassen van drukverdelingen in de voet
 • Corrigeren van afwijkende gewrichtsstanden
 • Optimaliseren van het looppatroon
 • Verbeteren van de statiek
 • Bevorderen/ verbeteren van de mobiliteit
 • Preventie van gezondheidsproblemen dan wel verergering bestaande problemen
 • Het geven van advies over bovenstaande onderwerpen, ook in de vorm van een schoenadvies
 • Verminderen van voetklachten, enkel, knie en/ of rug, voor zover deze een relatie hebben met problemen aan de voet/ afwijkende statiek.

Anamnese

Aan de hand van een uitvoerig intakegesprek gevolgd door een uitgebreid onderzoek worden alle relevante oorzaken boven water gekregen, die mee zouden kunnen spelen in de klachtontwikkeling. Veelal kan er zelfs meer gedaan worden dan voor alleen de primaire klacht(en) waarvoor men komt. Na het intake gesprek volgt een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats in zowel zit en stand, waarna het looppatroon geanalyseerd wordt. Het onderzoek zal de mogelijke onderlinge relatie van factoren welke betrekking hebben op de klacht(en) duidelijk maken. Na aanleiding van deze informatie kan dan vervolgens de oorzaak van de (voet)klacht(en) worden afgeleid. Dus de totale puzzel bekijken i.p.v. in hokjes te denken.

Onderzoek

Na het intake gesprek volgt een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats in zowel zit en stand, waarna het looppatroon geanalyseerd wordt. Het onderzoek zal de mogelijke onderlinge relatie van factoren welke betrekking hebben op de klacht(en) duidelijk maken. Na aanleiding van deze informatie kan dan vervolgens de oorzaak van de (voet)klacht(en) worden afgeleid.

Aan de hand van de nu verkregen informatie kan de podotherapeut beslissen in welke vorm therapie vereist is. De therapie zal meestal in de vorm van een orthese zijn dan wel in de vorm van een paar podotherapeutische zolen.

Team

Paul de Kort

Heeft u een vraag? Vul dan het formulier in. We nemen contact met u op.

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht