Podotherapie

Praktijkinformatie

In onze podotherapeutische praktijken werkt een team van ervaren en gediplomeerde podotherapeuten welke de 4-jarige HBO-opleiding podotherapie gevolgd hebben aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven.

Door gebruik te maken van de nieuwste 3 dimensionale scanapparatuur wordt er bij 3D-VCN naar gestreefd om de in orthopedische steunzolen gebruikte voetvorm te relateren aan de podotherapeutische corrigerende elementen, terwijl de functionaliteit en een laag tolerantieniveau van de podotherapeutische zolen blijven gewaarborgd.

Contactgegevens

Podotherapie Mariahoek 
Nicolaas Beetsstraat 2A
3511 HE Utrecht

Praktijknummer: 030 – 878 29 48

E-mail: podotherapie@gcmariahoek.nl

Locatie

Wie zijn wij?

Onze podotherapeutische praktijken werkt een team van ervaren en gediplomeerde podotherapeuten welke de 4-jarige HBO-opleiding podotherapie gevolgd hebben aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven.

Voet Podotherapie

Doelen van podotherapie

  • Aanpassen van drukverdelingen in de voet
  • Corrigeren van afwijkende gewrichtsstanden
  • Optimaliseren van het looppatroon
  • Verbeteren van de statiek
  • Bevorderen/ verbeteren van de mobiliteit
  • Preventie van gezondheidsproblemen dan wel verergering bestaande problemen
  • Het geven van advies over bovenstaande onderwerpen, ook in de vorm van een schoenadvies
  • Verminderen van voetklachten, enkel, knie en/ of rug, voor zover deze een relatie hebben met problemen aan de voet/ afwijkende statiek.

Anamnese

Aan de hand van een uitvoerig intakegesprek gevolgd door een uitgebreid onderzoek worden alle relevante oorzaken boven water gekregen, die mee zouden kunnen spelen in de klachtontwikkeling. Veelal kan er zelfs meer gedaan worden dan voor alleen de primaire klacht(en) waarvoor men komt. Na het intake gesprek volgt een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats in zowel zit en stand, waarna het looppatroon geanalyseerd wordt. Het onderzoek zal de mogelijke onderlinge relatie van factoren welke betrekking hebben op de klacht(en) duidelijk maken. Na aanleiding van deze informatie kan dan vervolgens de oorzaak van de (voet)klacht(en) worden afgeleid. Dus de totale puzzel bekijken i.p.v. in hokjes te denken.

Onderzoek

Na het intake gesprek volgt een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats in zowel zit en stand, waarna het looppatroon geanalyseerd wordt. Het onderzoek zal de mogelijke onderlinge relatie van factoren welke betrekking hebben op de klacht(en) duidelijk maken. Na aanleiding van deze informatie kan dan vervolgens de oorzaak van de (voet)klacht(en) worden afgeleid.

Aan de hand van de nu verkregen informatie kan de podotherapeut beslissen in welke vorm therapie vereist is. De therapie zal meestal in de vorm van een orthese zijn dan wel in de vorm van een paar podotherapeutische zolen.

Team

Paul de Kort

Margot van Kessel

Heeft u een vraag? Vul dan het formulier in. We nemen contact met u op.

Uw naam (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Uw bericht

  • GC Mariahoek