In Huisartsen

Onze maatregelen zijn nog steeds gericht op het beschermen van oudere en kwetsbare personen (met een hoog risico op ernstig beloop van het coronavirus) en het in stand houden van de gezondheidszorg. Ook de huisartsenzorg moet gegarandeerd blijven.

Wij zijn telefonisch en per e-consult normaal bereikbaar voor al onze patiënten. U kunt een afspraak inboeken voor telefoon of videoconsult via een e-Afspraak of via de assistente. Bedenk wel dat als u meer tijd nodig heeft, bijvoorbeeld bij psychische klachten, of mij meerdere klachten, twintig minuten in te boeken.  Ook kunt u ons een e-Consult sturen via https://gcmariahoek.nl/huisartsen/huisartsenpraktijk/online-diensten/.

De Mariahoek zal zich de komenden maanden aanpassen aan de 1,5 meter samenleving. Zo zijn de spreekuren zo ingedeeld dat de wachttijd tot een minimum beperkt wordt. Wij willen u aanvullend vragen niet te vroeg te komen. De huisarts wil graag met u samen zorgen dat hij/zij niet uitloopt. Wilt u daarom zorgen voor een dubbele afspraak bij meer of ingewikkelde klachten?
Verder zijn de looplijnen aangepast. De nooduitgang geldt als uitgang nadat u de huisarts heeft bezocht. Wilt u de looplijn volgen? Wilt u na het spreekuur nog iets aan de assistente vragen, dan kunt u dat of telefonisch doen, of via buiten de hoofdingang weer betreden.

Als u belt met luchtwegklachten kan het zijn dat de dokter telefonisch inschat dat het nodig is dat u op het spreekuur komt. U krijgt dan een afspraak op het ‘luchtwegspreekuur’. U kunt niet zonder afspraak gezien worden. Dit spreekuur is helemaal gescheiden van het normale spreekuur, patiënten die voor andere klachten gezien worden kunnen dus veilig naar de praktijk toekomen.

Mocht u vragen hebben over het corona virus, dan vragen wij u om eerst de informatie te lezen op thuisarts.nl of rivm.nl of te bellen met het publieks-informatienummer 0800-1351. Hier vindt u de meest actuele informatie over het corona virus.

Denkt u dat u besmet bent? Heeft u klachten van verkoudheid, koorts of hoesten? Kom dan NIET naar de praktijk, maar blijf dan thuis totdat uw klachten over zijn.

Bent u kortademig of voelt u zich ernstig ziek? Neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk.

 

If you would like to read information in English about the Covid19 virus, please take a look at these websites:

https://www.rivm.nl/en/novel-coronavirus-covid-19

https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china/questions-answers

 

Aarzel niet om te bellen, wij denken graag met u mee! Don’t hesitate to call us if you have questions.

Recent Posts

Leave a Comment