In Huisartsen

Gezondheidscursus UMC Utrecht                                               

Achter de woorden ‘ziek en gezond’ gaat een hele wereld schuil. Een academische wereld, waar artsen en onderzoekers steeds meer te weten komen over de werking van het menselijk lichaam. Dat helpt hen om mensen beter te maken. Maar de belangrijkste persoon in de wereld van gezond en ziek bent u zelf. U kunt een belangrijke bijdrage leveren aan een gezond leven. Daar is óók kennis voor nodig. Kennis over de werking van ons lichaam en de factoren die een rol spelen bij gezondheid en ziekte.

Het UMC Utrecht biedt de Gezondheidscursus aan. Een reeks van bijeenkomsten waarin studenten geneeskunde u samen met medisch specialisten op een interactieve manier leren over het menselijk lichaam en uitleggen wat er verkeerd gaat als iemand ziek wordt. Tijdens deze bijeenkomsten staat steeds één onderwerp centraal.

De zevende reeks zal plaatsvinden in maart en april 2018. Het onderwerp is Mens in beweging: over botten, spieren en gewrichten.

De Gezondheidscursus van het UMC Utrecht wil kennis bevorderen over de werking van het menselijk lichaam en over de factoren die een rol spelen bij gezondheid en ziekte. Verschillende aspecten van ziekte zoals ontstaan, voorkomen, beloop en behandeling komen tijdens de cursus aan bod.

 

Recent Posts

Leave a Comment