Huisartsen

Nieuws

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Gezondheidscentrum Mariahoek.

Het laatste Nieuws

RSS Thuisarts – Betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw arts

 • Slaapproblemen vooral bij vrouwen 19/09/2017
  Nederlanders slapen over het algemeen lang genoeg, maar dat betekent niet altijd een goede nachtrust. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hersenstichting.
  Patrick Jansen
 • Stoptober 2017 van start 08/09/2017
  Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. Aanmelden kan vanaf 8 september.
  Ton Drenthen
 • Scholen begonnen: hoofdluiscontrole 06/09/2017
  De vakanties zijn voorbij; alle scholen zijn weer begonnen. Op scholen verspreiden hoofdluizen zich gemakkelijk onder kinderen. Controleer uw kind op luizen. Kijk voor meer tips: Mijn kind heeft hoofdluis
  Ton Drenthen
 • Alcohol tijdens de introductietijd 30/08/2017
  Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
  Ton Drenthen
 • Meer bewegen maakt gezonder 30/08/2017
  Meer bewegen maakt gezonder. De kans op een depressie, diabetes, een hartinfarct en een beroerte wordt kleiner. Ook een paar keer per week oefeningen doen die spieren en botten versterken is goed, veel stilzitten juist niet. Dat staat in de nieuwe Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. 
  l.tehennepe@nhg.org
 • Thuisarts.nl is vernieuwd 02/08/2017
  Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
  Ton Drenthen
 • Nieuw: strontje en hagelkorreltje in het ooglid 02/08/2017
  De informatie op Thuisarts over strontje en hagelkorreltje in het ooglid is aangepast en uitgebreid. Aanleiding is de herziene richtlijn voor huisartsen, de NHG-Behandelrichtlijn Hordeolum en chalazion.
  Patrick Jansen
 • Nieuw: haaruitval 02/08/2017
  De informatie op Thuisarts over haaruitval is aangepast en uitgebreid. Aanleiding is de herziene richtlijn voor huisartsen, de NHG-Behandelrichtlijn Alopecia.
  Patrick Jansen
 • Gezond op vakantie naar een ver land 02/08/2017
  Gaat u op vakantie naar een ver land? Zorg dan dat u weet wat u moet doen om ziektes te voorkomen! Zo blijft u gezond tijdens uw vakantie.
  Patrick Jansen
 • Antibiotica wel of niet afmaken? 02/08/2017
  Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland.
  Patrick Jansen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail of telefoon, of laat een bericht achter via het contactformulier.